Na 11. Prešovské fašiangy sa chystá aj Dzurinda

22.01.2005 Celý región

V poradí 11. ročník Prešovských fašiangov, ktorých organizátorom je od roku 2001 Slovenská demokratická a kresťanská únia (SDKÚ) sa uskutoční v piatok 21. ja...
V poradí 11. ročník Prešovských fašiangov, ktorých organizátorom je od roku 2001 Slovenská demokratická a kresťanská únia (SDKÚ) sa uskutoční v piatok 21. januára o 18. h v Mestskej hale v Prešove. Účasť prisľúbil premiér a predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda, ktorý je už tradičným hosťom tohto zábavno– spoločenského podujatia.

Asi dvojhodinový program otvorí prednes \"hymny\" fašiangov - ľudovej piesne Lipová líška v podaní predsedu Regionálneho zväzu SDKÚ v Prešove Jozefa Polačku a poslanca Európskeho parlamentu za SDKÚ Milana Gaľu. Druhý z nich hrá aj na fujare. Ďalej vystúpia ministri za SDKÚ Juraj Liška, Pavol Prokopovič, predseda poslaneckého klubu SDKÚ v NR SR a podpredseda SDKÚ Milan Hort a poslanec Európskeho parlamentu Peter Šťastný. Večer moderuje Štefan Skrúcaný.
Aj tohoročné fašiangy majú \"doplnok\" vo fašiangovom plese, ktorý sa na tom istom mieste uskutoční v sobotu od 19. h. Tohto roku nemá charakter ústredného v rámci SDKÚ, ale i tak sa má na ňom zabávať Dzurinda. Nebude to po prvýkrát. Organizátori očakávajú vyše 400 hostí, ktorí si budú môcť zatancovať na parkete položenom na palubovke haly a po minuloročnej premiére využijú vo vnútri haly inštalovaný salaš U Franka zo Starej Ľubovne. O polnoci nebude len tombola, ale má sa pred zrakmi plesajúcich piecť i prasiatko.
(jj)
 

Vyberte región